Personeelsselectie

Mensen maken het verschil! Daarom is het zaak om de juiste keuzes te maken bij het zoeken en selecteren van nieuwe medewerkers. Niet alleen om de kans op mislukken te verkleinen, maar vooral om die medewerkers te vinden die je graag voor je bedrijf wilt behouden. Het verschil tussen een goede en gemiddelde medewerker is in geld uitgedrukt groter dan vaak wordt gedacht: de opbrengst van een goede medewerker is al gauw 40 % meer dan die van de gemiddelde medewerker met dezelfde functie. Voorbeeld: bij een salarisniveau van € 60.000 is dat € 24.000 per jaar!

Kennis en ervaring zijn doorgaans in een sollicitatiegesprek goed te beoordelen. Lastiger is het om zicht te krijgen op competenties en eigenschappen. Als specialist in het beoordelen van mensen is PKG Bedrijfspsychologen goed in staat om op dat vlak toegevoegde waarde te leveren. Wij verdiepen ons in de organisatie en functie, zodat we weten wat belangrijk is om succesvol te zijn. Het beoordelen van mensen is voor ons een stuk gemakkelijker, omdat we niet alleen een gesprek hebben, maar ook de beschikking hebben over uitgekiende ‘instrumenten’. Intelligentietests geven een betrouwbaar beeld of een kandidaat over het gewenste denkniveau en leervermogen beschikt. Persoonlijkheidsvragenlijsten brengen eigenschappen in kaart. Bij de wat uitgebreidere assessment onderzoeken werken we graag met praktijksimulaties om goed te kunnen beoordelen of een kandidaat over het gewenste gedrag beschikt dat nodig is om in een functie tot goede resultaten te komen.

Een assessment onderzoek is niet alleen van belang voor een goede keuze. Het biedt ook inzichten die ertoe bijdragen dat een nieuwe medewerker zich goed kan ontwikkelen. Bij de huidige schaarste is het niet altijd mogelijk om medewerkers met de juiste opleiding en ervaring te vinden. Het is dan belangrijk om van tevoren te weten of een investering in opleiding zinvol is.

We begrijpen dat snelheid voor onze opdrachtgevers vaak belangrijk is en zijn daarom flexibel in onze werkwijze.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Top